Voorbereidingen rondreis Peru
Door: Moiko
23 Februari 2014 | Duitsland, Hommersum
Na verloop van tijd is het contact verwaterd en ben ik ze min of meer uit het oog verloren. Ik heb verschillende pogingen gedaan om het contact te herstellen, maar de brieven kwamen steevast terug met de mededeling "Devuelto no reclamado" dat zoveel betekend als "afzender retour en niet opgeeist".
Naast dat ik daar mijn familie heb ontmoet hebben we ook heel goed contact gehad met Ana Davila Mendoza, zij was de plaatselijke tolk. Met haar communiceren was heel makkelijk, want zij sprak vloeiend engels. Ze had namelijk een man die Amerikaan is. Met Ana hebben we nog iets langer contact kunnen onderhouden, omdat zij Engels sprak en over een vaste telefoonlijn beschikte. Helaas is ook dit contact na een paar jaar uitgedoofd.
Dit jaar word ik alweer 40 jaar oud. Marieke vond dit een mooie gelegenheid om mij een rondreis door Peru cadeau te geven. Ik was heel blij dat ik nu de mogelijkheid kreeg om naar mijn familie in Peru te gaan. Het plan is om aan het einde van rondreis een week in mijn geboorteplaats Pucallpa te verblijven. We hopen dan mijn familie te kunnen opsporen en Ana de tolk.
Aangezien wij beiden de spaanse taal niet machtig zijn, zijn we, sinds begin februari, gestart met een cursus Spaans voor beginners. wij zijn hard aan het oefenen en doen zelf extra opdrachten om maar zoveel mogelijk de nieuwe taal onder de knie te krijgen.
Onze reis zal plaatsvinden vanaf half augustus t/m half september 2014